Παρουσίαση του παραδοσιακού ξενώνα Ελατιάς
Φωτογραφίες του παραδοσιακού ξενώνα Ελατιάς
Τιμοκατάλογος δωματίων του παραδοσιακού ξενώνα Ελατιάς
Κράτηση δωματίου στον παραδοσιακό ξενώνα Ελατιάς
διακοπές περιπατιτηκών συλλόγων, mountain bike, 4X4

interesting links

 

Διακοπές για περιπατητές και περιπατιτηκούς συλλόγους

 

 

Ilia Houses
Padouvas


greek flagenglish flag
Άφιξη: 
calendar
Νύχτες:

Ο περίπατος είναι μια μοναδική εμπειρία στον Δάφνο, διαβάστε περισσότερα για να μάθετε περισσότερα...

 

Κτισμένος απέναντι από τις Βραχουριές της Κεδρότσουμας και δίπλα στον ορμητικό ποταμοχείμαρρο (Κόκκινος) που κατεβαίνει από τα Μεταρίζια, ο Δάφνος μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο του ομορφότερου χωριού των Βαρδουσίων. Απέχει γύρω στις 4 ώρες  από την Αθήνα και 1,5 ώρες περίπου από την Άμφισσα, ενώ βρίσκεται σε απόσταση μόλις 14 χλμ. από τη λίμνη του Μόρνου.

 • Το χωριό έφερε το ιστορικό όνομα Βοστινίτσα μέχρι το 1927. Το χωριό έχει αξιόλογη ρυμοτομία και σημαντικά ιστορικά κτίσματα και αξιοθέατα.

 • Η εκκλησία του Αγ. Νικολάου, μεταβυζαντινός ναός τύπου τρίκλιτης βασιλικής με τρούλο. Κτίσθηκε σύμφωνα με την παράδοση το δεύτερο μισό του 17ου αιώνα. Η εκκλησία ανακηρύχθηκε διατηρητέο μεταβυζαντινό μνημείο και ανακαινίστηκε πρόσφατα από την οικογένεια Φιλίπου.

agios nikolaos church
trail, hiking, trekking trail, path

 • Ίχνη από αρχαίο κτίσμα άγνωστης χρήσης στο δρόμο που συνδέει το Δάφνο με το Διακόπι, με την ονομασία Μάρμαρα.

 • Πηγές Κόκκινου. Στην περιοχή του Δάφνου ξεκινάει ο ποταμός Κόκκινος, ο οποίος εκβάλλει στην τεχνητή λίμνη του Μόρνου. Το ποτάμι έχει πάρει το όνομά του από το κοκκινωπό χρώμα που έχουν σε κάποιες περιόδους του έτους τα νερά του. Ο παραδοσιακός ξενώνας Ελατιάς έχει οπτική και ακουστική επαφή με το πανέμορφο ποτάμι.

   

fountain in Dafnos, lidoriki
elatias forest

 


 • Το δάσος του Ελατιά. Πρόκειται για μοναδικής ομορφιάς δάσος το οποίο περιβάλλει το χωριό και κατ' επέκταση τον παραδοσιακό ξενώνα Ελατιάς.

  • Το διώροφο κτίριο του δημοτικού σχολείου κτισμένο το 18ο αιώνα, κληροδότημα του Συγγρού από το 1926. Άλλα αξιοθέατα όπως η μεγάλη σπηλιά Ασκητότρυπα, ο νερόμυλος, ο προφήτης Ηλίας σε υψόμετρο 1.800 μ. και μια σειρά από γραφικά εξωκλήσια, όπως η Κοίμηση της Θεοτόκου, ο Άγιος Χρυσόστομος, ο Άγιος Γεώργιος, οι Άγιοι Ταξιάρχες, ο Αη-Γιάννης, κλπ.


elementary school
mornos lake

 

 • Τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους αποτελεί η τεχνητή λίμνη του Μόρνου, η οποία αποτελεί τον βασικό ταμιευτήρα /τροφοδότη νερού του λεκανοπεδίου Αττικής.
  • Τα Βαρδούσια. Εκτεταμένα ελατοδάση περιβάλλουν τις πλαγιές του βουνού και ψηλότερα ξεπροβάλλουν δεκάδες απόκρημνες κορυφές που το χειμώνα μοιάζουν μικρογραφίες από αλπικές βελόνες. Λόγω του ύψους του (2495 μ) αλλά και των ειδικών χαρακτηριστικών του, αποτελεί πόλο έλξης ορειβατών, πεζοπόρων και ορειβατικών σκιέρ.

elementary school
Τα Βαρδούσια αποτελούν άριστο βιότοπο για τα άγρια θηράματα, τόσο τα τριχωτά (Αγριόχοιρος, Λαγός) όσο και τα πτερωτά (Ορεινή Πέρδικα, Τσίχλα κ.λπ.), τα οποία οι κυνηγοί μπορούν να κυνηγούν ελεύθερα, όταν και όπου επιτρέπεται το κυνήγι. Παράλληλα, στο βουνό ζουν και αναπαράγονται μια σειρά από σπάνια είδη όπως ο Σφηκιάρης, ο Γυπαετός, ο Φιδαετός, ο Χρυσαετός, κλπ.
hiking trail, european hiking path, trail
 • Το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Μεγάλων Διαδρομών Ε4, ξεκινώντας από τα Πυρηναία, φθάνει στην Ελλάδα μέσω Γιουγκοσλαβίας στο φυλάκιο της Νίκης βόρεια της Φλώρινας. Διασχίζει όλη την χώρα έως το νοτιότερο άκρο της Πελοποννήσου το Γύθειο, έτσι δίνεται η δυνατότητα στον ορειβάτη να γνωρίσει όλη την ποικιλία του Ελληνικού τοπίου και της Ελληνικής φύσης. Η διαδρομή του μονοπατιού στην Ελλάδα μπορεί να χωριστεί σε τρία μεγάλα τμήματα: το Βόρειο μέχρι τα Μετέωρα, το μεσαίο μέχρι τους Δελφούς, και το Νότιο (Πελοπόννησος) μέχρι το Γύθειο.

.

  Αρχική σελίδα     Συλλογή φωτογραφιών     Ο παραδοσιακός ξενώνας Ελατιάς     Παραδοσιακός γάμος     Επικοινωνία   Δεσμοί
Website designed and hosted by websolutions.gr | hotels in greece | bulk sms |